Fındık lahmacun |
06-27-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Fındık lahmacunMalzemeler: yarım çay bardağı sıvı yağı yarım paket instant maya 4 bardak un yeterince ılık sutuz Üst harcı: 300g kıyma 1 soğan 3 domates 1 tatlı kaşığı salça tuzkarabiber Hazırlanışı: Hamur malzemleriyle sert olmayacak bir hamur yoğuralım ve dinlenmeye bırakalım Soğanı ve domatesi mutfak robotunda kıyalımKıymayısalçayıtuz ve karabiberi ekleyip robotta karıştıralımGerekirse içine az miktarda su ilave edelimsürülebilir kıvama gelmesi için Hamuru yaklaşık 20 parçaya ayıralım ve unlanmış zeminde her birini çay tabağı büyüklüğünde açalım ve fırın tepsisine koyalım Üzerine kıymalı harçtan elimizle sürelim ve 200 dereceli fırında sırasıyla pişirelim Afiyet olsun |
|