![]() |
Mercimekli El Açma Börek |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Mercimekli El Açma BörekMalzemeler: Hamuru için: 4 su bardağı un 1 tatlı kaşığı tuz Aldığı kadar ılık su İçine: 1 su bardağı ıslatılmış yeşil mercimek 1 adet soğan 2 kaşık zeytinyağı tuz, karabiber isteğe göre yarım demet maydanoz arasına: 100gr ![]() 1/2 çay bardağı kadar sıvıyağ Yapılışı: Islatılmış mercimek yumuşayana kadar haşlayın ![]() Soğanı yağla birlikte kavurun ![]() ![]() ![]() Hamur malzemelerinden yumuşak bir hamur yapın ![]() ![]() Hamuru 16 parçaya bölüp yuvarlayarak hafif unlu tezgaha dizin ![]() Bu arada tereyağını kısık ateşte eritrek sıvıyağ ile karıştırın ![]() Bezelerin yarısını merdane ile unlu tezgahta tatlı tabağı büyüklüğünde açın ![]() ![]() ![]() Hamuru önce merdane sonra oklava ile açılabildiği kadar ince açın ![]() Üstünü yağlayarak harcın yarısını hamurun iki ucuna genişçe yayın ve ortaya doğru sarın ![]() Ortadan keserek iki parça elde edin ![]() Parçaları etrafında yuvarlayarak hafif yağlanmış tepsiye ortadan başlayarak dolandırarak yerleştirin ![]() Kalan diğer 8 bezeyide aynı şekilde açın ve en üstteki hariç aralarını yağlayın ![]() Kalan malzemeyi ekleyip aynı işlemleri tekrar ederek tepsiye yerleştirin ![]() Üzerine kalan katı sıvıyağ karışımından sürerek ısıtılmış 200C li fırında üstü kızarana kadar pişirin ![]() |
![]() |
![]() |
|