Mercimekli El Açma Börek |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Mercimekli El Açma BörekMalzemeler: Hamuru için: 4 su bardağı un 1 tatlı kaşığı tuz Aldığı kadar ılık su İçine: 1 su bardağı ıslatılmış yeşil mercimek 1 adet soğan 2 kaşık zeytinyağı tuz, karabiber isteğe göre yarım demet maydanoz arasına: 100gr tereyağ1/2 çay bardağı kadar sıvıyağ Yapılışı: Islatılmış mercimek yumuşayana kadar haşlayın ![]() Soğanı yağla birlikte kavurun Suyu süzülmüş mercimeği ilave edin Baharatları ve istenirse maydanozu koyup içini hazırlayın![]() Hamur malzemelerinden yumuşak bir hamur yapın En az yarım saat kadar dinlendirin![]() Hamuru 16 parçaya bölüp yuvarlayarak hafif unlu tezgaha dizin ![]() Bu arada tereyağını kısık ateşte eritrek sıvıyağ ile karıştırın ![]() Bezelerin yarısını merdane ile unlu tezgahta tatlı tabağı büyüklüğünde açın Her katında aralarına yağ sürerek üst üste yerleştirin 8 inci parçadan sonra yağ koymayın![]() Hamuru önce merdane sonra oklava ile açılabildiği kadar ince açın ![]() Üstünü yağlayarak harcın yarısını hamurun iki ucuna genişçe yayın ve ortaya doğru sarın ![]() Ortadan keserek iki parça elde edin ![]() Parçaları etrafında yuvarlayarak hafif yağlanmış tepsiye ortadan başlayarak dolandırarak yerleştirin Kalan diğer 8 bezeyide aynı şekilde açın ve en üstteki hariç aralarını yağlayın ![]() Kalan malzemeyi ekleyip aynı işlemleri tekrar ederek tepsiye yerleştirin ![]() Üzerine kalan katı sıvıyağ karışımından sürerek ısıtılmış 200C li fırında üstü kızarana kadar pişirin
|
|
|
|