![]() |
Ispanaklı Poğaça |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ispanaklı PoğaçaMALZEMELER 2 ![]() 1 Adet yumurta 1 Çay bardagi su 1 Çay bardagi zeytinyagi 1 Çay kasigi kabartma tozu Tuz Içine : Yarim kg ispanak 250 gr beyaz peynir Üzerine : 2 Adet yumurta aki Siviyag Çörekotu YAPILIŞ TARİFİ Öncelikle hamuru hazirlayin ![]() Bunun için un, yumurta, su, zeytinyagi, tuz ve kabartma tozunu karistirip, yogurarak yumusak bir hamur hazirlayin ![]() Buzdolabinda 30 dakika dinlendirin ![]() Bu arada içini hazirlayin ![]() Ispanaklari ayiklayip, yikayin ![]() Suyunu iyice süzün ![]() Ispanak yapraklarini ince ince dograyin ![]() Derince bir kapta beyaz peynir, bir miktar zeytinyagi ve ispanaklari karistirin ![]() Dolaptan çikardiginiz hamuru mardane ile 3-4 milim kalinliginda açin ![]() Açtiginiz hamurdan kahve fincani yardimiyla yuvarlaklar kesin ![]() Artan hamurlari yeniden yogurup, açin ![]() Hamur bitene kadar kesme islemine devam edin ![]() Yuvarlak yufkalarin üzerine yumurta akini sürün ![]() Yuvarlak hamurun bir yarisina hazirladiginiz içten bir miktar yerlestirin ve diger yarisini üzerine kapatin ![]() Pogaçalarin üzerine siviyag sürüp, çörekotu serpin ![]() Önceden isitilmis 230 dereceli firinda 35 dakika kadar |
![]() |
![]() |
|