![]() |
Ispanaklı Poğaça
MALZEMELER
2.5 su bardagi un 1 Adet yumurta 1 Çay bardagi su 1 Çay bardagi zeytinyagi 1 Çay kasigi kabartma tozu Tuz Içine : Yarim kg ispanak 250 gr beyaz peynir Üzerine : 2 Adet yumurta aki Siviyag Çörekotu YAPILIŞ TARİFİ Öncelikle hamuru hazirlayin. Bunun için un, yumurta, su, zeytinyagi, tuz ve kabartma tozunu karistirip, yogurarak yumusak bir hamur hazirlayin. Buzdolabinda 30 dakika dinlendirin. Bu arada içini hazirlayin. Ispanaklari ayiklayip, yikayin. Suyunu iyice süzün. Ispanak yapraklarini ince ince dograyin. Derince bir kapta beyaz peynir, bir miktar zeytinyagi ve ispanaklari karistirin. Dolaptan çikardiginiz hamuru mardane ile 3-4 milim kalinliginda açin. Açtiginiz hamurdan kahve fincani yardimiyla yuvarlaklar kesin. Artan hamurlari yeniden yogurup, açin. Hamur bitene kadar kesme islemine devam edin. Yuvarlak yufkalarin üzerine yumurta akini sürün. Yuvarlak hamurun bir yarisina hazirladiginiz içten bir miktar yerlestirin ve diger yarisini üzerine kapatin.(yarim ay sekli gibi) Pogaçalarin üzerine siviyag sürüp, çörekotu serpin. Önceden isitilmis 230 dereceli firinda 35 dakika kadar |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.