Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Pasta, Kek, Börek & Kurabiye

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
börek, sulu

SULU BÖREK

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

SULU BÖREK



MALZEMELER

1 kg yufka

½ su bardağı sıvı yağ

1 su bardağı beyaz peynir

½ su bardağı kaşar peyniri

½ demet maydanoz

1 yumurta

Susam, çörekotu
YAPILIŞI:

Beyaz peyniri ezin, kaşar peynirini rendeleyin ve birbirine karıştırın Maydanozu ince ince kıyın ve peynirlere ilave edin Yufkayı tezgahın üzerine açın, üzerini sıvı yağla yağlayın 8 parçaya kesin, geniş tarafına peynirli harçtan bir kaşık koyun ve sigara böreği gibi ama daha düz olacak şekilde sarın Bütün yufkayı bu şekilde hazırladıktan sonra düz bir tabağa dizip derin dondurucuya koyun ve bir gece bekletin Ertesi gün dondurucudan çıkartın Bir kaseye su koyun, börekleri suya batırın, 8-10 saniye bekletin ve fırın tepsisine dizin Üzerlerine yumurta sürün, susam-çörek otu serpin ve fırına sürün 200 derecede pişirin, sıcakken servis yapın Bu böreği hazırlayıp derin dondurucuya koyup, dilediğiniz zaman suya batırıp da pişirebilirsiniz Afiyet olsun

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.