ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Pasta, Kek, Börek & Kurabiye (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=688)
-   -   SULU BÖREK (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=178870)

Prof. Dr. Sinsi 06-27-2012 11:46 PM

SULU BÖREK
 
MALZEMELER

1 kg yufka

½ su bardağı sıvı yağ

1 su bardağı beyaz peynir

½ su bardağı kaşar peyniri

½ demet maydanoz

1 yumurta

Susam, çörekotu
YAPILIŞI:

Beyaz peyniri ezin, kaşar peynirini rendeleyin ve birbirine karıştırın. Maydanozu ince ince kıyın ve peynirlere ilave edin. Yufkayı tezgahın üzerine açın, üzerini sıvı yağla yağlayın. 8 parçaya kesin, geniş tarafına peynirli harçtan bir kaşık koyun ve sigara böreği gibi ama daha düz olacak şekilde sarın. Bütün yufkayı bu şekilde hazırladıktan sonra düz bir tabağa dizip derin dondurucuya koyun ve bir gece bekletin. Ertesi gün dondurucudan çıkartın. Bir kaseye su koyun, börekleri suya batırın, 8-10 saniye bekletin ve fırın tepsisine dizin. Üzerlerine yumurta sürün, susam-çörek otu serpin ve fırına sürün. 200 derecede pişirin, sıcakken servis yapın. Bu böreği hazırlayıp derin dondurucuya koyup, dilediğiniz zaman suya batırıp da pişirebilirsiniz. Afiyet olsun.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.