Erdek Mantısı |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Erdek MantısıMantı Tarifi - Tavuk Mantısı - Erdek Mantısı Nasıl Yapılır Malzemeler: 2 adet yumurta 1 su bardağı su Yeteri kadar tuz Aldığı kadar un İçi için: 1 tavuk göğsü 1 çay bardağı nohut 1 kase sarımsaklı yoğurt 2 yemek kaşığı tereyağı 2 çay kaşığı kırmızı pul biber Yeteri kadar tuz Hazırlanışı: Tavuğu ve nohudu bir arada haşlayın Tavuğu iri parçalara bölün Yumurtalara su, tuz ve unu ekleyerek bir hamur yoğurun Hamuru yarım santim inceliğinde açıp 5 santim karelere kesip karşılıklı kapatın Yağlanmış fırın tepsisine dizip kızartın Tavuklu nohutlu et suyunun içine atıp 5-10 dakika pişirin Üzerine yoğurt ve kırmızı pul biberli tereyağı gezdirip servise sunun![]() alıntı |
|
|
|