![]() |
Erdek Mantısı
Mantı Tarifi - Tavuk Mantısı - Erdek Mantısı Nasıl Yapılır
Malzemeler: 2 adet yumurta 1 su bardağı su Yeteri kadar tuz Aldığı kadar un İçi için: 1 tavuk göğsü 1 çay bardağı nohut 1 kase sarımsaklı yoğurt 2 yemek kaşığı tereyağı 2 çay kaşığı kırmızı pul biber Yeteri kadar tuz Hazırlanışı: Tavuğu ve nohudu bir arada haşlayın. Tavuğu iri parçalara bölün. Yumurtalara su, tuz ve unu ekleyerek bir hamur yoğurun. Hamuru yarım santim inceliğinde açıp 5 santim karelere kesip karşılıklı kapatın. Yağlanmış fırın tepsisine dizip kızartın. Tavuklu nohutlu et suyunun içine atıp 5-10 dakika pişirin. Üzerine yoğurt ve kırmızı pul biberli tereyağı gezdirip servise sunun. alıntı |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.