Mahlepli Poğaça |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Mahlepli PoğaçaMALZEMELER 1 Çay bardagi yogurt 1 Tatli kasigi mahlep 1 Çay kasigi tuz 1 Çay kasigi tozseker 1 Paket kabartma tozu 3 Su bardagi un 4 Çorba kasigi margarin 1 Adet yumurta sarisi YAPILIŞ TARİFİ Yogurt, tuz, mahlep, tozseker, un, kabartma tozu ve margarini kulak memesi kivamina gelene dek yogurun Düzgün bir hamur elde edince ceviz büyüklügünde parçalar koparip elinizle yuvarlayin Firin tepsisini yaglayip hazirladiginiz pogaçalari dizin Yumurta sarisini çirpip üzerlerine sürün Susam serpin ve önceden isitilmis 200 dereceye ayarli firinda pembelesene dek pisirin Ilik olarak servis yapin |
|