Çatlak Çörek |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Çatlak ÇörekMalzemeler 250 gr margarin 1 Çay bardağı zeytinyağı 1 Su bardağı yoğurt Yarım kahve fincanı sirke,tuz 1 Kahve fincanı maden suyu 1 Paket kabartma tozu 1 Adet yumurta Aldığı kadar un İçi için: 100 gr rendelenmiş kaşar peyniri 150 gr sucuk Üzrine: 1 Adet yumurtanın sarısı susam Hazırlanışı * Unu ekleyin * Margarini eritip soğutun * Derin bir kabın içerisinde margarin,1 çay bardağı zeytinyağı,1 su bardağı yoğurt,yarım kahve fincanı sirke,1 kahve fincanı maden suyu,1 paket kabartma tozu,tuz ve 1 adet yumurtayı karıştırın * Unu yavaş ysvsş ekleyerek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yapın * Hamuru 24 saat buzdolabında bekletin * Limon büyüklüğünde parçalar koparıp,bezeler yapın * Merdane yardımıyla çay tabağı büyüklüğünde açın * 1 tatlı kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri ve 1 dilim sucuk koyup,kapatınYuvarlak şekil verip,tepsiye dizin * Üzerine yumurta sarısı sürüp,susam dökün * Keskin bir bıçakla artı şeklinde çizin * Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında üzeri kızarana dek pişirin |
|