![]() |
Çatlak Çörek
Malzemeler
250 gr margarin 1 Çay bardağı zeytinyağı 1 Su bardağı yoğurt Yarım kahve fincanı sirke,tuz 1 Kahve fincanı maden suyu 1 Paket kabartma tozu 1 Adet yumurta Aldığı kadar un İçi için: 100 gr rendelenmiş kaşar peyniri 150 gr sucuk Üzrine: 1 Adet yumurtanın sarısı susam Hazırlanışı * Unu ekleyin. * Margarini eritip soğutun. * Derin bir kabın içerisinde margarin,1 çay bardağı zeytinyağı,1 su bardağı yoğurt,yarım kahve fincanı sirke,1 kahve fincanı maden suyu,1 paket kabartma tozu,tuz ve 1 adet yumurtayı karıştırın. * Unu yavaş ysvsş ekleyerek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yapın. * Hamuru 24 saat buzdolabında bekletin. * Limon büyüklüğünde parçalar koparıp,bezeler yapın. * Merdane yardımıyla çay tabağı büyüklüğünde açın. * 1 tatlı kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri ve 1 dilim sucuk koyup,kapatın.Yuvarlak şekil verip,tepsiye dizin. * Üzerine yumurta sarısı sürüp,susam dökün. * Keskin bir bıçakla artı şeklinde çizin. * Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında üzeri kızarana dek pişirin. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.