Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
kürzesi

Et Kürzesi

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Et Kürzesi



Et Kürzesi Tarifi - Et Kürzesi Nasıl Yapılır - Hamur işi


Malzemeler


1 kilo kıyma (orta yağlı)

4-5 adet soğan

bir demet maydanoz

2 limon

1 kilo su

Alabildiğince un


Tarifi


Orta yağlı bir kilo kıymanın içine soğanlar rendelenir, limonlar sıkılır, maydanoz kıyılı yeteri kadar baharat atılır Et yoğrulup dinlenmeye bırakılır



Hamur sert olarak yoğrulur yufka hamuru gibi ince açılır Açılan yufkalar konserve kutusu ile daire şeklinde kesilir


Kesilen parçaların içine hazırlanan kıymalar azar azar koyulur Hamur dürülüp tencerede suya atılır 15 dakika kaynatılır


Pişince sıcak servis yapılır




alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.