ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Et Kürzesi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=178714)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 12:12 AM

Et Kürzesi
 
Et Kürzesi Tarifi - Et Kürzesi Nasıl Yapılır - Hamur işi


Malzemeler


1 kilo kıyma (orta yağlı)

4-5 adet soğan

bir demet maydanoz

2 limon

1 kilo su

Alabildiğince un.


Tarifi


Orta yağlı bir kilo kıymanın içine soğanlar rendelenir, limonlar sıkılır, maydanoz kıyılı yeteri kadar baharat atılır. Et yoğrulup dinlenmeye bırakılır.



Hamur sert olarak yoğrulur yufka hamuru gibi ince açılır. Açılan yufkalar konserve kutusu ile daire şeklinde kesilir.


Kesilen parçaların içine hazırlanan kıymalar azar azar koyulur. Hamur dürülüp tencerede suya atılır. 15 dakika kaynatılır.


Pişince sıcak servis yapılır.




alıntı


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.