![]() |
Et Kürzesi
Et Kürzesi Tarifi - Et Kürzesi Nasıl Yapılır - Hamur işi
Malzemeler 1 kilo kıyma (orta yağlı) 4-5 adet soğan bir demet maydanoz 2 limon 1 kilo su Alabildiğince un. Tarifi Orta yağlı bir kilo kıymanın içine soğanlar rendelenir, limonlar sıkılır, maydanoz kıyılı yeteri kadar baharat atılır. Et yoğrulup dinlenmeye bırakılır. Hamur sert olarak yoğrulur yufka hamuru gibi ince açılır. Açılan yufkalar konserve kutusu ile daire şeklinde kesilir. Kesilen parçaların içine hazırlanan kıymalar azar azar koyulur. Hamur dürülüp tencerede suya atılır. 15 dakika kaynatılır. Pişince sıcak servis yapılır. alıntı |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.