![]() |
Milföy Mantısı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Milföy Mantısımilföylü tarifleri - milföy mantısı tarifi MALZEMELER; 10-15 adet milföy hamuru 200 gr kıyma 1 adet kuru soğan(küçüklerinden) pulbiber karabiber tuz Üzeri için; yoğurt sarımsak 3 y ![]() ![]() YAPILIŞI; *Kıymayı büyük bir kaseye alıp soğanımızı üzerine rendeliyoruz ![]() *Baharatları ve tuzu ekleyip iyice yoğuruyoruz ![]() *Milföy hamurumuz'dan bir kare alıyoruz ve bu kareyi 6 eşit parçaya bölüyoruz ![]() *Küçük karelerin içlerine kıymamızdan koyup uçlarını birleştirerek kapatıyoruz ![]() *Birleşen kısım tepsiye gelecek şekilde,yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine diziyoruz ![]() *Tüm yapraklarda aynı işlemi uyguluyoruz ![]() *200 c 'de pişiriyoruz ![]() *Mantılarımız pişerken sarımsaklı yoğurdu hazırlıyoruz ![]() *Tereyağımızı eritip ateşten aldıktan sonra içerisine pulbiberi ekliyoruz ![]() *Fırından çıkan sıcak mantılarım üzerine yoğurdumuzu sonrasında tereyağını döküp hemen servis ediyoruz ![]() |
![]() |
![]() |
|