Sandviç Ekmek Hamuru |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Sandviç Ekmek HamuruSandviç Ekmek Hamuru Tarifi - Sandviç Ekmek Hamuru Yapılışı - Ekmek Hamuru Nasıl Yapılır - Ekmek Hamuru Malzemeleri Su (ılık) 1 kap ölçek Tuz 1/2 küçük kaşık ölçek Şeker 3 büyük kaşık ölçek Sıvıyoğ 1/2 büyük kaşık ölçek Süt veya süttozu 1/2 büyük kaşık ölçek Yumurta 1 adet (Çırpılarak hamurların üzerine sürülerek) Un 3 kap ölçek Maya (Aktif kuru) 2 küçük kaşık ölçek Program: Hamur 1 Sırayla su, tuz, şeker, sıvryağ, süt, un, ve mayayı kalıba koyun Hamur programında makineyi çalıştırın ve hamuru hazırlayın![]() 2 Sinyal sesinden sonra hamuru makineden çıkarın ve hamur tahtasına koyun Bastırarak gazını alın![]() 3 18 yuvarlak yapın 20 dakika dinlendirin![]() 4 Oval yapın Keskin bir bıçakla üzerini çizin![]() 5 Yağlanmış fırın tepsisine dizip üzerine hafifçe su püskürtün 30-40 dakika dinlendirin Bir misli kabarmasını bekleyin![]() 6 Çırpılmış yumurtayı üstlerine fırça ile sürün, önceden ısıtılmış 180 derece ısıtılmış fırında 15-20 dakika pişirin
|
|
|
|