![]() |
Sandviç Ekmek Hamuru |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Sandviç Ekmek HamuruSandviç Ekmek Hamuru Tarifi - Sandviç Ekmek Hamuru Yapılışı - Ekmek Hamuru Nasıl Yapılır - Ekmek Hamuru Malzemeleri Su (ılık) 1 kap ölçek Tuz 1/2 küçük kaşık ölçek Şeker 3 büyük kaşık ölçek Sıvıyoğ 1/2 büyük kaşık ölçek Süt veya süttozu 1/2 büyük kaşık ölçek Yumurta 1 adet (Çırpılarak hamurların üzerine sürülerek) Un 3 kap ölçek Maya (Aktif kuru) 2 küçük kaşık ölçek Program: Hamur 1 Sırayla su, tuz, şeker, sıvryağ, süt, un, ve mayayı kalıba koyun ![]() ![]() 2 Sinyal sesinden sonra hamuru makineden çıkarın ve hamur tahtasına koyun ![]() ![]() 3 18 yuvarlak yapın ![]() ![]() 4 Oval yapın ![]() ![]() 5 Yağlanmış fırın tepsisine dizip üzerine hafifçe su püskürtün ![]() ![]() ![]() 6 Çırpılmış yumurtayı üstlerine fırça ile sürün, önceden ısıtılmış 180 derece ısıtılmış fırında 15-20 dakika pişirin ![]() |
![]() |
![]() |
|