![]() |
Sandviç Ekmek Hamuru
Sandviç Ekmek Hamuru Tarifi - Sandviç Ekmek Hamuru Yapılışı - Ekmek Hamuru Nasıl Yapılır - Ekmek Hamuru Malzemeleri
Su (ılık) 1 kap ölçek Tuz 1/2 küçük kaşık ölçek Şeker 3 büyük kaşık ölçek Sıvıyoğ 1/2 büyük kaşık ölçek Süt veya süttozu 1/2 büyük kaşık ölçek Yumurta 1 adet (Çırpılarak hamurların üzerine sürülerek) Un 3 kap ölçek Maya (Aktif kuru) 2 küçük kaşık ölçek Program: Hamur 1 Sırayla su, tuz, şeker, sıvryağ, süt, un, ve mayayı kalıba koyun. Hamur programında makineyi çalıştırın ve hamuru hazırlayın. 2 Sinyal sesinden sonra hamuru makineden çıkarın ve hamur tahtasına koyun. Bastırarak gazını alın. 3 18 yuvarlak yapın. 20 dakika dinlendirin. 4 Oval yapın. Keskin bir bıçakla üzerini çizin. 5 Yağlanmış fırın tepsisine dizip üzerine hafifçe su püskürtün. 30-40 dakika dinlendirin. Bir misli kabarmasını bekleyin. 6 Çırpılmış yumurtayı üstlerine fırça ile sürün, önceden ısıtılmış 180 derece ısıtılmış fırında 15-20 dakika pişirin. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.