Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
böreği, katlama

Katlama Böreği

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Katlama Böreği



Katlama Böreği Tarifi - Katlama Böreğinin Yapılışı - Katlama Böreği Nasıl Yapılır
Malzemeler:

-2 kg Un

-250 gram Yoğurt

-1 su bardağı sıvıyağ

-2 bardak su

-bir miktar tuz


Yapılışı:


Yukarıda malzemeler karıştırılarak yumak haline getirilip dinlendirilirBiraz un ve nişasta ile tavlanıp,yedi yufka(pazı) açılırAçılan her yufka yağlanırSonra bu yufkalar rulo haline getirilir ve birer parmak arayla kesilirKesilen hamurlar tekrar açılır ve bol yağda kızartılırKabarması içinde göbek kısmına kaşıkla hafifçe vurulurPiştikten sonra üzerine bir miktar toz yada pudra şeker ilave edilerek servis yapılır


Alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.