![]() |
Katlama Böreği
Katlama Böreği Tarifi - Katlama Böreğinin Yapılışı - Katlama Böreği Nasıl Yapılır
Malzemeler: -2 kg Un -250 gram Yoğurt -1 su bardağı sıvıyağ -2 bardak su -bir miktar tuz Yapılışı: Yukarıda malzemeler karıştırılarak yumak haline getirilip dinlendirilir.Biraz un ve nişasta ile tavlanıp,yedi yufka(pazı) açılır.Açılan her yufka yağlanır.Sonra bu yufkalar rulo haline getirilir ve birer parmak arayla kesilir.Kesilen hamurlar tekrar açılır ve bol yağda kızartılır.Kabarması içinde göbek kısmına kaşıkla hafifçe vurulur.Piştikten sonra üzerine bir miktar toz yada pudra şeker ilave edilerek servis yapılır. Alıntı. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.