Pırasalı Kıymalı Börek |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Pırasalı Kıymalı Börekpırasalı börek tarifi - börek tarifleri - sebzeli börekler MALZEMELER: * 1 kg pırasa (yeşil kısımlarını kullanmayın ve pırasaları çok ince kıyın) * 4 tane orta boy havuç * 250 gr kıyma * 1 çay bardağı sıvıyağ * 1,5 çay bardağı yoğurt * 1 çay kaşığı kabartma tozu (tepeleme) * 1 çay bardağı su * 2 tane yumurta (birinin sarısı üzeri için) * 6 tane hazır yufka * tuz, pulbiber, karabiber MALZEMELER: 1 Kıymayı büyük bir tavaya alın, rengi dönene kadar kavurun, pırasaları ve rendelenmiş havuçları da ekleyin, kavurmaya devam edin (kıymanız yağsızsa biraz sıvıyağ ekleyebilirsiniz) 2 Suyunu çekince 1 çay bardağı suyu katın ve tekrar suyunu çekene kadar kavurun, baharatlarını ekleyip ocaktan alın, soğumasını bekleyin 3 6 yufkayı üst üste koyun, 8 eşit eşit üçgene kesin ve toplamda 48 üçgen yufka elde edin 4 Yoğurdu, sıvıyağı, kabartma tozunu ve yumurtaları (birinin sarısını ayırmayı unutmayın) iyice çırpın 5 Bir üçgen yufkaya yoğurt karışımını fırçayla sürün, ikinci üçgen parçayı üzerine koyun, tekrar harçtan sürün, geniş kısmına pırasalı harçtan koyun, yufkanın kenarlarını kapatarak rulo şeklinde sarın 6 Börekleri yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye dizin, üzerlerine yumurta sarısı sürün, susam, çörek otu vs serpip 200 dereceli önceden ısınmış fırında pişirin |
|