06-28-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Pırasalı Kıymalı Börek
pırasalı börek tarifi - börek tarifleri - sebzeli börekler

MALZEMELER:
* 1 kg pırasa (yeşil kısımlarını kullanmayın ve pırasaları çok ince kıyın)
* 4 tane orta boy havuç
* 250 gr kıyma
* 1 çay bardağı sıvıyağ
* 1,5 çay bardağı yoğurt
* 1 çay kaşığı kabartma tozu (tepeleme)
* 1 çay bardağı su
* 2 tane yumurta (birinin sarısı üzeri için)
* 6 tane hazır yufka
* tuz, pulbiber, karabiber
MALZEMELER:
1 Kıymayı büyük bir tavaya alın, rengi dönene kadar kavurun, pırasaları ve rendelenmiş havuçları da ekleyin, kavurmaya devam edin (kıymanız yağsızsa biraz sıvıyağ ekleyebilirsiniz)
2 Suyunu çekince 1 çay bardağı suyu katın ve tekrar suyunu çekene kadar kavurun, baharatlarını ekleyip ocaktan alın, soğumasını bekleyin
3 6 yufkayı üst üste koyun, 8 eşit eşit üçgene kesin ve toplamda 48 üçgen yufka elde edin
4 Yoğurdu, sıvıyağı, kabartma tozunu ve yumurtaları (birinin sarısını ayırmayı unutmayın) iyice çırpın
5 Bir üçgen yufkaya yoğurt karışımını fırçayla sürün, ikinci üçgen parçayı üzerine koyun, tekrar harçtan sürün, geniş kısmına pırasalı harçtan koyun, yufkanın kenarlarını kapatarak rulo şeklinde sarın
6 Börekleri yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye dizin, üzerlerine yumurta sarısı sürün, susam, çörek otu vs serpip 200 dereceli önceden ısınmış fırında pişirin
|
|
|