![]() |
Pırasalı Kıymalı Börek
pırasalı börek tarifi - börek tarifleri - sebzeli börekler
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg MALZEMELER: * 1 kg pırasa (yeşil kısımlarını kullanmayın ve pırasaları çok ince kıyın) * 4 tane orta boy havuç * 250 gr kıyma * 1 çay bardağı sıvıyağ * 1,5 çay bardağı yoğurt * 1 çay kaşığı kabartma tozu (tepeleme) * 1 çay bardağı su * 2 tane yumurta (birinin sarısı üzeri için) * 6 tane hazır yufka * tuz, pulbiber, karabiber MALZEMELER: 1. Kıymayı büyük bir tavaya alın, rengi dönene kadar kavurun, pırasaları ve rendelenmiş havuçları da ekleyin, kavurmaya devam edin. (kıymanız yağsızsa biraz sıvıyağ ekleyebilirsiniz) 2. Suyunu çekince 1 çay bardağı suyu katın ve tekrar suyunu çekene kadar kavurun, baharatlarını ekleyip ocaktan alın, soğumasını bekleyin. 3. 6 yufkayı üst üste koyun, 8 eşit eşit üçgene kesin ve toplamda 48 üçgen yufka elde edin. 4. Yoğurdu, sıvıyağı, kabartma tozunu ve yumurtaları (birinin sarısını ayırmayı unutmayın) iyice çırpın. 5. Bir üçgen yufkaya yoğurt karışımını fırçayla sürün, ikinci üçgen parçayı üzerine koyun, tekrar harçtan sürün, geniş kısmına pırasalı harçtan koyun, yufkanın kenarlarını kapatarak rulo şeklinde sarın. 6. Börekleri yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye dizin, üzerlerine yumurta sarısı sürün, susam, çörek otu vs. serpip 200 dereceli önceden ısınmış fırında pişirin. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.