Biberiyeli Tepsi Ekmeği |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Biberiyeli Tepsi EkmeğiKullanılacak Malzemeler 1 çorba kaşığı kuru biberiye 3 dal dereotu 3 çorba kaşığı sıvıyağ Yarım su bardağı ılık su 30 gr yaş maya 2 5 su bardağı un2 dal taze nane 3 dal maydanoz Tuz Hazırlanma Şekli *Mayayı yarım su bardağı ılık suda eriyinceye kadar karıştırıp 5 dakika bekletin Unu hamur yoğurma kabına alıp ortasını havuz gibi açın Tuz, 2 kaşık sıvıyağ ve mayalı karışımı ilave edip yoğurun Hamuru top şekline getirip 1 saat dinlendirin![]() *Fırını 200 dereceye ayarlayıp ısıtın Maydanoz, nane biberiye ve dereotunu temizleyip kıyın Tüm yeşillikleri hamura ilave edip tekrar yoğurun Fırın tepsisini 1 kaşık sıvıyağ ile yağlayın Hamuru fırın tepsisine alıp elinizle bastırarak yayın Üzerine bıçakla baklava dilimi şeklinde çizgiler çizin Kalan yağı fırça ile üzerine sürün 10 dakika ılık bir yerde bırakın![]() Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında 35 dakika pişirin Dilimleyip ılık veya soğuk olarak servis yapın![]() alıntıdır |
|
|
|