ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Biberiyeli Tepsi Ekmeği (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=178538)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 12:42 AM

Biberiyeli Tepsi Ekmeği
 
Kullanılacak Malzemeler


1 çorba kaşığı kuru biberiye

3 dal dereotu

3 çorba kaşığı sıvıyağ

Yarım su bardağı ılık su

30 gr yaş maya

2.5 su bardağı un

2 dal taze nane

3 dal maydanoz

Tuz


Hazırlanma Şekli


*Mayayı yarım su bardağı ılık suda eriyinceye kadar karıştırıp 5 dakika bekletin. Unu hamur yoğurma kabına alıp ortasını havuz gibi açın. Tuz, 2 kaşık sıvıyağ ve mayalı karışımı ilave edip yoğurun. Hamuru top şekline getirip 1 saat dinlendirin.


*Fırını 200 dereceye ayarlayıp ısıtın. Maydanoz, nane biberiye ve dereotunu temizleyip kıyın. Tüm yeşillikleri hamura ilave edip tekrar yoğurun. Fırın tepsisini 1 kaşık sıvıyağ ile yağlayın.


Hamuru fırın tepsisine alıp elinizle bastırarak yayın. Üzerine bıçakla baklava dilimi şeklinde çizgiler çizin. Kalan yağı fırça ile üzerine sürün.10 dakika ılık bir yerde bırakın.


Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında 35 dakika pişirin. Dilimleyip ılık veya soğuk olarak servis yapın.


alıntıdır


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.