![]() |
Kuşbaşılı Pide |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kuşbaşılı Pide![]() Malzemeler: 1,5 su bardağı ılık su 1 tatlı kaşığı tuz 20 gr ![]() Aldığı kadar un (yaklaşık 3 su bardağı) İçine: 400 gr ![]() 3 adet domates 3 adet sivribiber 2 yemek kaşığı tereyağı 12 tatlı kaşığı tuz 12 tatlı kaşığı karabiber Üzerine : 1 adet yumurta sarısı Yapılışı: Mayayı ılık suda eritin ![]() ![]() Üzerini örtüp 30 dakika kabarmaya bırakın ![]() Tereyağını tavada eritin ve eti ekleyin, suyunu çekinceye kadar kavurun ![]() Domates ve biberleri doğrayıp ete ekleyin ![]() Baharatları da ekleyip etler yumuşayana kadar pişirin ![]() Hamuru 2 dakika daha yoğurun ve 2 parçaya ayırın ![]() Merdane ile oval şekilde açıp iç malzemeyi hamurların üzerine yayın ve kenarlarını katlayıp yumurta sarısı sürün ![]() 200 derecedeki fırında 20 dakika pişirin ![]() alıntı |
![]() |
![]() |
|