![]() |
Kuşbaşılı Pide
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg
Malzemeler: 1,5 su bardağı ılık su 1 tatlı kaşığı tuz 20 gr.yaşmaya Aldığı kadar un (yaklaşık 3 su bardağı) İçine: 400 gr.kuşbaşı kuzu eti 3 adet domates 3 adet sivribiber 2 yemek kaşığı tereyağı 12 tatlı kaşığı tuz 12 tatlı kaşığı karabiber Üzerine : 1 adet yumurta sarısı Yapılışı: Mayayı ılık suda eritin. Unu ve tuzu ekleyip yoğurun, yumuşak bir hamur elde edin. Üzerini örtüp 30 dakika kabarmaya bırakın. Tereyağını tavada eritin ve eti ekleyin, suyunu çekinceye kadar kavurun. Domates ve biberleri doğrayıp ete ekleyin. Baharatları da ekleyip etler yumuşayana kadar pişirin. Hamuru 2 dakika daha yoğurun ve 2 parçaya ayırın. Merdane ile oval şekilde açıp iç malzemeyi hamurların üzerine yayın ve kenarlarını katlayıp yumurta sarısı sürün. 200 derecedeki fırında 20 dakika pişirin. alıntı |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.