Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Pasta, Kek, Börek & Kurabiye

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
börek, zeytinli

Zeytinli Börek

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Zeytinli Börek



Malzemeler :

Hamur için :

210 gr un (1,5 su bardağı ),

½ tatlı kaşığı tuz,

40 gr oda ısısında tereyağı
İç için :

1 su bardağı ayıklanmış zeytin,

3–4 adet sivri biber,

1 adet kuru soğan

Yapılışı :


Fritöze yağ doldurup 190 dereceye kızdırın Un, tereyağı ve ½ su bardağı suyu yoğurun ve hamuru top haline getirin Nemli bir bezle örtüp en az yarım saat dinlendirin Hamuru 3-4 mm inceliğinde açın ve 10 cm büyüklüğünde karelere bölün Zeytin, sivri biber ve soğanı Rondo’da kıyın ve her bir kareye hazırladığınız içten bir tatlı kaşığı koyun Su ile hamurun kenarlarını ıslatın böylece daha rahat yapıştırabilirsiniz Üçgen biçiminde katlayın Çatal yardımı ile iyice yapıştırın Unlanmış tabağa alınmış böreklerinizi fritözün ışığı sönünce kızgın yağda 3-4 dk kızartın Sıcak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.