ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Pasta, Kek, Börek & Kurabiye (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=688)
-   -   Zeytinli Börek (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=178502)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 12:48 AM

Zeytinli Börek
 
Malzemeler :

Hamur için :

210 gr un (1,5 su bardağı ),

½ tatlı kaşığı tuz,

40 gr oda ısısında tereyağı
İç için :

1 su bardağı ayıklanmış zeytin,

3–4 adet sivri biber,

1 adet kuru soğan

Yapılışı :


Fritöze yağ doldurup 190 dereceye kızdırın. Un, tereyağı ve ½ su bardağı suyu yoğurun ve hamuru top haline getirin. Nemli bir bezle örtüp en az yarım saat dinlendirin. Hamuru 3-4 mm inceliğinde açın ve 10 cm büyüklüğünde karelere bölün. Zeytin, sivri biber ve soğanı Rondo’da kıyın ve her bir kareye hazırladığınız içten bir tatlı kaşığı koyun . Su ile hamurun kenarlarını ıslatın böylece daha rahat yapıştırabilirsiniz. Üçgen biçiminde katlayın. Çatal yardımı ile iyice yapıştırın. Unlanmış tabağa alınmış böreklerinizi fritözün ışığı sönünce kızgın yağda 3-4 dk. kızartın. Sıcak servis yapın


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.