Tart Hamuru Süslemeleri |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Tart Hamuru SüslemeleriTart Hamuru Hazırlamak - Tart Hamuru Süsleri Kalem tırtıl: Kenarları yuvarlatılmış bir tart kalıbının içine, uçları dışarı gelecek şekilde hamurunuzu yayın Bir mutfak bıçağı yardımıyla, hamurun kenarlarına 1 cm uzunluğunda, verev şeklinde ve birbirine paralel kesikler atın![]() Küçük burgu: Hamuru tart kalıbına yaydın Kenarları dışarı çıkmayacak şekilde dolgun, yuvarlak bırakın İki parmağınızı hafif aralık bırakarak ve kek kalıbını çevirerek hamura parmaklarınızla eğimli olarak bastırın![]() Fiyonk kenar: 1 Kenarları yuvarlatılmış bir tart kalıbının içine, kenarlardan bir buçuk santimetre taşacak şekilde hamuru yayın Mutfak makası ile birbirine eşit uzaklıkta şeritler kesin 2 Son olarak, kestiğiniz şeritlerden birini içeri doğru kıvırın, diğerini dışarı bırakın Bu işlemi tüm hamura uygulayın![]() Dalgalı kenar: Hamuru tart kalıbının içine, uçları biraz dışarı gelecek şekilde yayın Hamurun, kenarlarını parmak uçlarıyla itip, çekerek dalgalar oluşturun Kıvrımların üzerine bir tatlı kaşığının ucuyla hafifçe bastırın![]() Taç yapraklar: Hamuru tart kalıbına yayın Kalıbı çevirirken işaret parmağınızla hamuru içeriden iterken, öbür elin baş ve orta parmağı yardımıyla da, işaret parmağınız etrafındaki hamuru dışarı çekin![]() alıntı |
|
|
|