06-28-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Tart Hamuru Süslemeleri
Tart Hamuru Hazırlamak - Tart Hamuru Süsleri
Kalem tırtıl:
Kenarları yuvarlatılmış bir tart kalıbının içine, uçları dışarı gelecek şekilde hamurunuzu yayın Bir mutfak bıçağı yardımıyla, hamurun kenarlarına 1 cm uzunluğunda, verev şeklinde ve birbirine paralel kesikler atın
Küçük burgu:
Hamuru tart kalıbına yaydın Kenarları dışarı çıkmayacak şekilde dolgun, yuvarlak bırakın İki parmağınızı hafif aralık bırakarak ve kek kalıbını çevirerek hamura parmaklarınızla eğimli olarak bastırın
Fiyonk kenar:
1 Kenarları yuvarlatılmış bir tart kalıbının içine, kenarlardan bir buçuk santimetre taşacak şekilde hamuru yayın Mutfak makası ile birbirine eşit uzaklıkta şeritler kesin 2 Son olarak, kestiğiniz şeritlerden birini içeri doğru kıvırın, diğerini dışarı bırakın Bu işlemi tüm hamura uygulayın
Dalgalı kenar:
Hamuru tart kalıbının içine, uçları biraz dışarı gelecek şekilde yayın Hamurun, kenarlarını parmak uçlarıyla itip, çekerek dalgalar oluşturun Kıvrımların üzerine bir tatlı kaşığının ucuyla hafifçe bastırın
Taç yapraklar:
Hamuru tart kalıbına yayın Kalıbı çevirirken işaret parmağınızla hamuru içeriden iterken, öbür elin baş ve orta parmağı yardımıyla da, işaret parmağınız etrafındaki hamuru dışarı çekin
alıntı
|
|
|