ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Tart Hamuru Süslemeleri (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=178464)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 12:54 AM

Tart Hamuru Süslemeleri
 
Tart Hamuru Hazırlamak - Tart Hamuru Süsleri
Kalem tırtıl:


Kenarları yuvarlatılmış bir tart kalıbının içine, uçları dışarı gelecek şekilde hamurunuzu yayın. Bir mutfak bıçağı yardımıyla, hamurun kenarlarına 1 cm uzunluğunda, verev şeklinde ve birbirine paralel kesikler atın.


Küçük burgu:


Hamuru tart kalıbına yaydın. Kenarları dışarı çıkmayacak şekilde dolgun, yuvarlak bırakın. İki parmağınızı hafif aralık bırakarak ve kek kalıbını çevirerek hamura parmaklarınızla eğimli olarak bastırın.


Fiyonk kenar:


1 Kenarları yuvarlatılmış bir tart kalıbının içine, kenarlardan bir buçuk santimetre taşacak şekilde hamuru yayın. Mutfak makası ile birbirine eşit uzaklıkta şeritler kesin. 2 Son olarak, kestiğiniz şeritlerden birini içeri doğru kıvırın, diğerini dışarı bırakın. Bu işlemi tüm hamura uygulayın.


Dalgalı kenar:


Hamuru tart kalıbının içine, uçları biraz dışarı gelecek şekilde yayın. Hamurun, kenarlarını parmak uçlarıyla itip, çekerek dalgalar oluşturun. Kıvrımların üzerine bir tatlı kaşığının ucuyla hafifçe bastırın.


Taç yapraklar:


Hamuru tart kalıbına yayın. Kalıbı çevirirken işaret parmağınızla hamuru içeriden iterken, öbür elin baş ve orta parmağı yardımıyla da, işaret parmağınız etrafındaki hamuru dışarı çekin.



alıntı


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.