![]() |
Tart Hamuru Süslemeleri
Tart Hamuru Hazırlamak - Tart Hamuru Süsleri
Kalem tırtıl: Kenarları yuvarlatılmış bir tart kalıbının içine, uçları dışarı gelecek şekilde hamurunuzu yayın. Bir mutfak bıçağı yardımıyla, hamurun kenarlarına 1 cm uzunluğunda, verev şeklinde ve birbirine paralel kesikler atın. Küçük burgu: Hamuru tart kalıbına yaydın. Kenarları dışarı çıkmayacak şekilde dolgun, yuvarlak bırakın. İki parmağınızı hafif aralık bırakarak ve kek kalıbını çevirerek hamura parmaklarınızla eğimli olarak bastırın. Fiyonk kenar: 1 Kenarları yuvarlatılmış bir tart kalıbının içine, kenarlardan bir buçuk santimetre taşacak şekilde hamuru yayın. Mutfak makası ile birbirine eşit uzaklıkta şeritler kesin. 2 Son olarak, kestiğiniz şeritlerden birini içeri doğru kıvırın, diğerini dışarı bırakın. Bu işlemi tüm hamura uygulayın. Dalgalı kenar: Hamuru tart kalıbının içine, uçları biraz dışarı gelecek şekilde yayın. Hamurun, kenarlarını parmak uçlarıyla itip, çekerek dalgalar oluşturun. Kıvrımların üzerine bir tatlı kaşığının ucuyla hafifçe bastırın. Taç yapraklar: Hamuru tart kalıbına yayın. Kalıbı çevirirken işaret parmağınızla hamuru içeriden iterken, öbür elin baş ve orta parmağı yardımıyla da, işaret parmağınız etrafındaki hamuru dışarı çekin. alıntı |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.