Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
çörek, dolama, tahinli

Tahinli Dolama Çörek

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Tahinli Dolama Çörek



Tahinli Çörek - Dolama Çörek - Tahinli Çörek Nasıl Yapılır

MALZEMELER:


1 paket yaş maya

1 çay bardağı su

1 su bardağı süt

1 çorba kaşığı toz şeker

Çeyrek paket margarin

Alabildiği kadar un


İçi için:


1 su bardağı tahin

1 çay bardağı toz şeker

Üzeri için:

1 adet yumurta sarısı


YAPILIŞI:


Önce yaş maya su ve şeker karıştırılır Üzerine süt, eritilmiş margarin ve ele tutmayan kıvam alana kadar un eklenerek yoğrulur Hamurun üzeri kapatılır, en az yarım saat dinlendirilir Bu arada şeker ve tahin karıştırılır


Tahin koyuysa biraz yağ eklenerek inceltilebilir Dinlenen hamur 3 parçaya ayrılır Her parça merdaneyle servis tabağı kadar açılır Yüzeyine tahinin üçte biri sürülür ve rulo yapılır Sonra rulo çekerek biraz uzatılır


En son kendi etrafında sararak şekillendirilir Çörekler yağlanmış tepsiye konur Üzerine yumurta sarısı sürülür Üzerine arzuya göre susam, ceviz serpilebilir Önceden ısıtılmış 190 derece fırında kızarana kadar pişirilir



alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.