ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Tahinli Dolama Çörek (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=178461)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 12:55 AM

Tahinli Dolama Çörek
 
Tahinli Çörek - Dolama Çörek - Tahinli Çörek Nasıl Yapılırhttp://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg

MALZEMELER:


1 paket yaş maya

1 çay bardağı su

1 su bardağı süt

1 çorba kaşığı toz şeker

Çeyrek paket margarin

Alabildiği kadar un


İçi için:


1 su bardağı tahin

1 çay bardağı toz şeker

Üzeri için:

1 adet yumurta sarısı


YAPILIŞI:


Önce yaş maya su ve şeker karıştırılır. Üzerine süt, eritilmiş margarin ve ele tutmayan kıvam alana kadar un eklenerek yoğrulur. Hamurun üzeri kapatılır, en az yarım saat dinlendirilir. Bu arada şeker ve tahin karıştırılır.


Tahin koyuysa biraz yağ eklenerek inceltilebilir. Dinlenen hamur 3 parçaya ayrılır. Her parça merdaneyle servis tabağı kadar açılır. Yüzeyine tahinin üçte biri sürülür ve rulo yapılır. Sonra rulo çekerek biraz uzatılır.


En son kendi etrafında sararak şekillendirilir. Çörekler yağlanmış tepsiye konur. Üzerine yumurta sarısı sürülür. Üzerine arzuya göre susam, ceviz serpilebilir. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında kızarana kadar pişirilir.



alıntı


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.