Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
bolu, kaşarlı, simidi

Kaşarlı Bolu Simidi

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kaşarlı Bolu Simidi






Malzeme:

4 su b un

1p kuru maya

yarım çay b sıvıyağ

1 tatlı k tozşeker

1 tatlı k tuz

1 tatlı k toz kırmızı biber

1 su b kaşar p rendesi

1 kase susam

1 çorba k kekik

alabildiği kadar ılık su


Hazırlanışı:


Karıştırma kabına 4 su bardağı unu alınÜzerine 1 paket kuru maya yarım çay bardağı sıvıyağ,1 tatlı kaşığı tozşeker,tuz ve ılık su ile kulak memesi kıvamında bir hamur elde edinSimitin iç harcı için 1 su bardağı kaşar peynir rendesi,1 tatlıkaşığı toz kırmızı biber 1 çorba kaşığı kekik ile iç harç hazırlayınHamuru bezelere ayırınHer bir bezeleri az miktarda sıvıyağ ekleyinBezeleri elinizle açın


Üzerine peynirli harçtan koyunHamuru rulo yapınElinizle bir ucundan kıvırarak yuvarlak şekil verinHazırladığınız simitleri önce suya daha sonra bolca susam bulayınFırın tepsisine simitleri dizinMayalanması için biraz bekletinDaha sonra 180 derecelik fırında simitleri pişirin

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.