Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
baharatlı, kömbe

Baharatlı Kömbe

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Baharatlı Kömbe



Baharatlı Kömbe Tarifi - Baharatlı Kömbe Nasıl Yapılır - Baharatlı Kömbenin Yapılışı

Malzemeler:


Yarım kilo un

250 gram tereyağı

100 gram eritilmiş margarin

1 su bardağı süt

iki buçuk su bardağı pudraşekeri

1 çay kaşığı dövülmüş damla sakızı

2 çorba kaşığı susam

1’er çay kaşığı mahlep, tarçın, karanfil ve hintcevizi


Hazırlanışı:


Un, tereyağı, margarin, süt ve pudraşekerini karıştırın Dövülmüş damla sakızı ile susam, mahlep, tarçın, karanfil ve hintcevizini ekleyin Hepsini yoğurun Helva hamuru gibi pütürlü bir hamur elde edin Hamurdan elinizle ceviz iriliğinde parçalar koparıp, kömbe kalıbına yerleştirin Sonra masaya hızla vurarak kalıptan çıkarın Yağlanmış fırın tepsisine dizin Orta ısılı fırında üzeri hafifçe kızarana dek pişirin


Aşçının notu: Kömbe, Anadolu’nun farklı yörelerinde, farklı şekillerde yapılır Orijinal kalıp bulamazsanız, hamuru küçük tart kalıplarına koyup, bastırarak da şekillendirebilirsiniz

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.