ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Baharatlı Kömbe (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=178445)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 12:57 AM

Baharatlı Kömbe
 
Baharatlı Kömbe Tarifi - Baharatlı Kömbe Nasıl Yapılır - Baharatlı Kömbenin Yapılışı

Malzemeler:


Yarım kilo un

250 gram tereyağı

100 gram eritilmiş margarin

1 su bardağı süt

iki buçuk su bardağı pudraşekeri

1 çay kaşığı dövülmüş damla sakızı

2 çorba kaşığı susam

1’er çay kaşığı mahlep, tarçın, karanfil ve hintcevizi


Hazırlanışı:


Un, tereyağı, margarin, süt ve pudraşekerini karıştırın. Dövülmüş damla sakızı ile susam, mahlep, tarçın, karanfil ve hintcevizini ekleyin. Hepsini yoğurun. Helva hamuru gibi pütürlü bir hamur elde edin. Hamurdan elinizle ceviz iriliğinde parçalar koparıp, kömbe kalıbına yerleştirin. Sonra masaya hızla vurarak kalıptan çıkarın. Yağlanmış fırın tepsisine dizin. Orta ısılı fırında üzeri hafifçe kızarana dek pişirin.


Aşçının notu: Kömbe, Anadolu’nun farklı yörelerinde, farklı şekillerde yapılır. Orijinal kalıp bulamazsanız, hamuru küçük tart kalıplarına koyup, bastırarak da şekillendirebilirsiniz.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.