![]() |
Baharatlı Kömbe
Baharatlı Kömbe Tarifi - Baharatlı Kömbe Nasıl Yapılır - Baharatlı Kömbenin Yapılışı
Malzemeler: Yarım kilo un 250 gram tereyağı 100 gram eritilmiş margarin 1 su bardağı süt iki buçuk su bardağı pudraşekeri 1 çay kaşığı dövülmüş damla sakızı 2 çorba kaşığı susam 1’er çay kaşığı mahlep, tarçın, karanfil ve hintcevizi Hazırlanışı: Un, tereyağı, margarin, süt ve pudraşekerini karıştırın. Dövülmüş damla sakızı ile susam, mahlep, tarçın, karanfil ve hintcevizini ekleyin. Hepsini yoğurun. Helva hamuru gibi pütürlü bir hamur elde edin. Hamurdan elinizle ceviz iriliğinde parçalar koparıp, kömbe kalıbına yerleştirin. Sonra masaya hızla vurarak kalıptan çıkarın. Yağlanmış fırın tepsisine dizin. Orta ısılı fırında üzeri hafifçe kızarana dek pişirin. Aşçının notu: Kömbe, Anadolu’nun farklı yörelerinde, farklı şekillerde yapılır. Orijinal kalıp bulamazsanız, hamuru küçük tart kalıplarına koyup, bastırarak da şekillendirebilirsiniz. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.