Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
çekirdekli, simitler, yulaflı

Çekirdekli Ve Yulaflı Simitler

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Çekirdekli Ve Yulaflı Simitler






Malzemeler:

2 su bun

2 su btam buğday unu

1 su bçavdar unu

yarım pyaşmaya

1 çorba ktereyağı

2 çorba kzeyitnyağı

1 çay bsüt

2 çorba ktoz şeker

1 çorba ktuz

aldığı kadar ılık su

Üzeri için:


ay çekirdeği

yulaf ezmesi

Hazırlanışı:


Karıştırma kabına unları alarak harmanlayın Daha sonra ortasını açarak içine mayayı, tereyağını, sütü ve zeytinyağını alın Kenarlarına şekeri serpin Ortasından başlayarak karıştırın Alabildiği kadar su ile hamuru yoğurun


Hamur hazır olunca hamuru altıya ayırın Her bir hamuru uzun bir fitil yapın 2 ye katlayarak rulo yapın Uçlarını birleştirerek simit şekli verin Simidi bir kapta suya tek taraflı olmak üzere suya daldırıp çıkarın Daha sonra bir kısmını çekirdeğe bir kısmını yulaf ezmesine buladıktan sonra yağlanmış tepsiye alarak bir süre mayalandırın170 derecede pişirin



Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.