ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Çekirdekli Ve Yulaflı Simitler (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=178437)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 12:59 AM

Çekirdekli Ve Yulaflı Simitler
 
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg


Malzemeler:

2 su b.un

2 su b.tam buğday unu

1 su b.çavdar unu

yarım p.yaşmaya

1 çorba k.tereyağı

2 çorba k.zeyitnyağı

1 çay b.süt

2 çorba k.toz şeker

1 çorba k.tuz

aldığı kadar ılık su

Üzeri için:


ay çekirdeği

yulaf ezmesi

Hazırlanışı:


Karıştırma kabına unları alarak harmanlayın. Daha sonra ortasını açarak içine mayayı, tereyağını, sütü ve zeytinyağını alın. Kenarlarına şekeri serpin. Ortasından başlayarak karıştırın. Alabildiği kadar su ile hamuru yoğurun.


Hamur hazır olunca hamuru altıya ayırın. Her bir hamuru uzun bir fitil yapın 2 ye katlayarak rulo yapın. Uçlarını birleştirerek simit şekli verin. Simidi bir kapta suya tek taraflı olmak üzere suya daldırıp çıkarın. Daha sonra bir kısmını çekirdeğe bir kısmını yulaf ezmesine buladıktan sonra yağlanmış tepsiye alarak bir süre mayalandırın.170 derecede pişirin.




Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.