Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
hamuru, krep, tuzlu

Tuzlu Krep Hamuru

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Tuzlu Krep Hamuru



Tuzlu Krep Hamuru Tarifi - Tuzlu Krep Hamuru Nasıl Yapılır - Tuzlu Krep Hamuru Malzemeleri



Tuzlu Krep Hamuru


250 gr (2 su bardağı) un

1 çay kaşığı tuz

4 yumurta

60 gr (4 çorba kaşığı) tereyağı (eritilmiş)

200 gr (1 su bardağı) süt

200 gr (1 su bardağı) su


Un ve tuzu bir kaseye eleyiniz Ortasını çukur yapıp, yumurta ve eritilmiş yağı ekleyiniz Tahta kaşıkla, yumurta ve yağı una yediriniz Yavaş yavaş süt ve suyu katıp pürtüksüz olana kadar çırpınız (Pürtükleri varsa süzgeçten geçiriniz) Kasenin üstünü örtüp soğuk bir yerde 2 saat beklettikten sonra kullanınız

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.