ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Tuzlu Krep Hamuru (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=178356)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 01:12 AM

Tuzlu Krep Hamuru
 
Tuzlu Krep Hamuru Tarifi - Tuzlu Krep Hamuru Nasıl Yapılır - Tuzlu Krep Hamuru Malzemeleri



Tuzlu Krep Hamuru


250 gr (2 su bardağı) un

1 çay kaşığı tuz

4 yumurta

60 gr (4 çorba kaşığı) tereyağı (eritilmiş)

200 gr (1 su bardağı) süt

200 gr (1 su bardağı) su


Un ve tuzu bir kaseye eleyiniz. Ortasını çukur yapıp, yumurta ve eritilmiş yağı ekleyiniz. Tahta kaşıkla, yumurta ve yağı una yediriniz. Yavaş yavaş süt ve suyu katıp pürtüksüz olana kadar çırpınız. (Pürtükleri varsa süzgeçten geçiriniz.) Kasenin üstünü örtüp soğuk bir yerde 2 saat beklettikten sonra kullanınız.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.