Cimcik (Kütahya) |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Cimcik (Kütahya)1 adet yumurta Aldığı kadar un tuz Üstü için yoğurt 3 diş sarımsak tereyağ kırmızı biber Hazırlanışı Yumurta, un ve tuz yoğrulup, sert olmayan bir hamur yoğrulur Hamur 4 yumağa ayrılıp mümkün oldukça ince açılır Hamur 2×2 cm karelere bölünür Karelerin çapraz iki ucu ortada birleştirilerek fiyonklar elde edilir Cimcikler kaynar tuzlu suda haşlanır Bu arada sarımsaklı yoğurt yapılır Kırmızı biber tereyağında yakılır Kevgirle tabaklara alınan cimciklerin üzerine sarımsaklı yoğurt ve kırmızı biberli eritilmiş tereyağ dökülerek servis edilir Bu yemek aslında yumurtalı fiyonk makarna‘nın evde yapılmış hali Hamur yumakları un ya da nemli bez ile örterseniz kurumazlar Açtığınız hamuru kolay kesmek için her iki tarafından ortada buluşacak şekilde sarın Rulo olmuş hamuru 2 cm aralıkla kesip, açın Şeritleri üst üste koyarak yine 2 cm arayla kesip kareleri elde edin |
|