ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Cimcik (Kütahya) (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=178307)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 01:20 AM

Cimcik (Kütahya)
 
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg

1 adet yumurta

Aldığı kadar un

tuz
Üstü için

yoğurt

3 diş sarımsak

tereyağ

kırmızı biber
Hazırlanışı

Yumurta, un ve tuz yoğrulup, sert olmayan bir hamur yoğrulur.

Hamur 4 yumağa ayrılıp mümkün oldukça ince açılır.

Hamur 2×2 cm karelere bölünür.

Karelerin çapraz iki ucu ortada birleştirilerek fiyonklar elde edilir.

Cimcikler kaynar tuzlu suda haşlanır.

Bu arada sarımsaklı yoğurt yapılır.

Kırmızı biber tereyağında yakılır.

Kevgirle tabaklara alınan cimciklerin üzerine sarımsaklı yoğurt ve kırmızı biberli eritilmiş tereyağ dökülerek servis edilir.

Bu yemek aslında yumurtalı fiyonk makarna‘nın evde yapılmış hali.

Hamur yumakları un ya da nemli bez ile örterseniz kurumazlar.

Açtığınız hamuru kolay kesmek için her iki tarafından ortada buluşacak şekilde sarın. Rulo olmuş hamuru 2 cm aralıkla kesip, açın. Şeritleri üst üste koyarak yine 2 cm arayla kesip kareleri elde edin.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.