![]() |
Şekşeki |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() ŞekşekiŞekşeki Nasıl Yapılır - Türkmen Böreği Malzemeler: 1 kg ![]() 3 yumurta 1 su bardağı su 1 çorba kaşığı toz şeker 100 gr ![]() 1 küçük kavanoz bal susam 1 çay kaşığı tuz Tarifi: Mutfak tezgahına bol un serpin, hamurdan büyük bir parça kopartarak unlanmış tezgahta oklava ile parmak kalınlığında açın ![]() Bir bıçakla 1,5 cm ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Mayayı biraz ılık suyla kabarmaya bırakın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Geniş bir kaba balı koyun ![]() ![]() ![]() Dilerseniz pudra şekeri serperek de servis yapabilirsiniz ![]() alıntı |
![]() |
![]() |
|