Haşhaşlı Çemenli Açma |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Haşhaşlı Çemenli AçmaMalzemeler: 6 su b un2 çorba k tereyağıyarım çay b sıvıyağ1 yumurta 1 su b süt1 5 çorba k kuru maya2 çorba k toz şeker1 çorba k tuzaldığı kadar un İç harcı için: 3 çorba k haşhaşsıvıyağ 2 çorba k çemensıvıyağ Hazırlanışı: Karıştırma kabına 5 su b unu alın Üzerine maya, toz şeker ve tuzu ekleyerek karıştırın Ortasını açın Havuza sıvıyağ, ılık süt, erimiş tereyağı ve yumurtanın akını ekleyerek karıştırın Alabildiği kadar ılık su ile hamuru yoğurun![]() Hamuru bir süre beklettikten sonra 2 bezeye ayırın Birinci bezeyi de 7 bezeye ayırın Tatlı tabağı büyüklüğünde açın![]() Üzerini haşhaş ile sıvayarak rulo yapın Açma şekli vererek yağlanmış tepsiye dizin![]() Ayrılan diğer bezeyi açabildiğniz kadar açın Çemen ile sıvayarak rulo yapın Yağlanmış tepsiye alarak hepsinin üzerineyumurta sarısı sürün 190 dercede pişirin![]() |
|
|
|