ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Haşhaşlı Çemenli Açma (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=178224)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 01:34 AM

Haşhaşlı Çemenli Açma
 
Malzemeler:

6 su b.un

2 çorba k.tereyağı

yarım çay b.sıvıyağ

1 yumurta

1 su b.süt

1.5 çorba k.kuru maya

2 çorba k.toz şeker

1 çorba k.tuz

aldığı kadar un

İç harcı için:


3 çorba k.haşhaş

sıvıyağ

2 çorba k.çemen

sıvıyağ

Hazırlanışı:

Karıştırma kabına 5 su b. unu alın. Üzerine maya, toz şeker ve tuzu ekleyerek karıştırın. Ortasını açın. Havuza sıvıyağ, ılık süt, erimiş tereyağı ve yumurtanın akını ekleyerek karıştırın. Alabildiği kadar ılık su ile hamuru yoğurun.


Hamuru bir süre beklettikten sonra 2 bezeye ayırın. Birinci bezeyi de 7 bezeye ayırın. Tatlı tabağı büyüklüğünde açın.

Üzerini haşhaş ile sıvayarak rulo yapın. Açma şekli vererek yağlanmış tepsiye dizin.


Ayrılan diğer bezeyi açabildiğniz kadar açın. Çemen ile sıvayarak rulo yapın. Yağlanmış tepsiye alarak hepsinin üzerine

yumurta sarısı sürün.190 dercede pişirin.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.