![]() |
Etli Mantarlı Hamur Bohçası |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Etli Mantarlı Hamur BohçasıEtli Mantarlı Hamur Bohçası Tarifi - Etli Mantarlı Hamur Bohçası Yapılışı - Etli Mantarlı Hamur Bohçası Nasıl Yapılır - Oktay Usta Etli Mantarlı Hamur Bohçası Malzeme Listesi: 400 Gr ![]() 2 Havuç 1 Soğan 10 Mantar 3 Patates 1 Çay B ![]() 1 Çay B ![]() 2 Diş Sarımsak Tuz Karabiber Kekik Sıvıyağ Su Hamuru İçin: 1 Çay B ![]() 1 Çay B ![]() 1 Yumurta Akı Yarım Çay B ![]() 1 Tatlı K ![]() Tuz Ustasından Un Ölçüsü Üzeri İçin: Yumurta Sarısı Hazırlanışı: Dana etini kuş başı doğrayıp sıvıyağ koyduğumuz bir tencereye koyup kavuruyoruz ![]() ![]() Havucu ve mantarları iri bir şekilde doğrayıp katıyoruz ![]() ![]() ![]() ![]() Altını kapatmaya yakın tuz, karabiber ve taze kekik ekleyip karıştırıyoruz ![]() ![]() 9 çorba kaşığı teleme un ve tuzu katıp kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğuruyoruz ![]() ![]() ![]() İki bezeden ceviz büyüklüğünde bir parça kopartıp ayırıyoruz ![]() ![]() ![]() ![]() Hamurların kenar kısımlarını ortaya doğru bohça şeklinde sarıp şeritlerle bağlıyoruz ![]() Üzerine yumurta sarısı sürüp biraz daha mayalandırdıktan sonra önceden ısıtılmış 190 derece fırında kızarana kadar pişiriyoruz ![]() |
![]() |
![]() |
|