ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Etli Mantarlı Hamur Bohçası (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=178204)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 01:37 AM

Etli Mantarlı Hamur Bohçası
 
Etli Mantarlı Hamur Bohçası Tarifi - Etli Mantarlı Hamur Bohçası Yapılışı - Etli Mantarlı Hamur Bohçası Nasıl Yapılır - Oktay Usta Etli Mantarlı Hamur Bohçası

Malzeme Listesi:


400 Gr. Dana Eti

2 Havuç

1 Soğan

10 Mantar

3 Patates

1 Çay B. Domates Sos

1 Çay B. Biber Sos

2 Diş Sarımsak

Tuz

Karabiber

Kekik

Sıvıyağ

Su


Hamuru İçin:

1 Çay B. Su

1 Çay B. Süt

1 Yumurta Akı

Yarım Çay B. Sıvıyağ

1 Tatlı K. Yaş Maya

Tuz

Ustasından Un Ölçüsü


Üzeri İçin:

Yumurta Sarısı


Hazırlanışı:


Dana etini kuş başı doğrayıp sıvıyağ koyduğumuz bir tencereye koyup kavuruyoruz. Soğan ve sarımsağı doğrayıp etler suyunu saldıktan sonra ekleyip birlikte kavuruyoruz.


Havucu ve mantarları iri bir şekilde doğrayıp katıyoruz. Domates ve biber sosunu ekliyoruz. Kapağı kapalı bir şekilde pişiriyoruz. Etler piştikten sonra küp bir şekilde doğranmış patatesi döküyoruz.


Altını kapatmaya yakın tuz, karabiber ve taze kekik ekleyip karıştırıyoruz. Hamuru için, su, süt, yumurta akı, sıvıyağ ve yaş mayayı karıştırma kabına koyup çırpma teli ile iyice karıştırıyoruz.


9 çorba kaşığı teleme un ve tuzu katıp kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğuruyoruz. Mayalanması için 20 dakika dinlendiriyoruz. Dinlenen hamuru 2 bezeye bölüyoruz.


İki bezeden ceviz büyüklüğünde bir parça kopartıp ayırıyoruz. Hamurları büyük bir şekilde açıyoruz. Etli harcımızı iki hamura paylaştırıyoruz. Ayırmış olduğumuz hamurları şerit şeklinde yuvarlıyoruz.


Hamurların kenar kısımlarını ortaya doğru bohça şeklinde sarıp şeritlerle bağlıyoruz.


Üzerine yumurta sarısı sürüp biraz daha mayalandırdıktan sonra önceden ısıtılmış 190 derece fırında kızarana kadar pişiriyoruz.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.