Havuçlu Poğaça |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Havuçlu PoğaçaHavuçlu Poğaça Tarifi - Havuçlu Poğaçanın Yapılışı - Havuçlu Poğaça Nasıl Yapılır Malzemeler: Yarım kg un 2 Çorbakaşığı zeytinyağı 1 Yumurtanın sarısı 30 gr bira mayası 200 gr havuç sütt tuz Yapılışı: 1/4 litre ılık suda mayayı ılıtın Sonra bir tutam tuz, un ve iki Çorbakaşığı zeytinyağıyla yumuşak bir hamur hazırlayın![]() Rendelediğiniz havucu bu hamura katıp minik toplar oluşturun Ve bu topları unlu bir kaba dizin Hamuru filmle kapladıktan daha sonra ılık bir yerde bir Saaat kadar mayalanmaya bırakıınız![]() Kendi hacminin iki misli oluncaya dek bekleyin Hamurdan yeniden minik toplar yapın Zeytinyağıyla yağladığınız bir tavada bir Saaat kadar yeniden mayalanmaya bırakıınız![]() Daha daha sonra üstlerine biraz süttle birlikte çırpılmış Yumurta sarılarını iyice yedirerek sürün Poğaçaları, önceden ısıttığınız 180 derecelik fırında yirmi dakika kadar pişirin
|
|
|
|