![]() |
Havuçlu Poğaça
Havuçlu Poğaça Tarifi - Havuçlu Poğaçanın Yapılışı - Havuçlu Poğaça Nasıl Yapılır
Malzemeler: Yarım kg un 2 Çorbakaşığı zeytinyağı 1 Yumurtanın sarısı 30 gr bira mayası 200 gr havuç sütt tuz Yapılışı: 1/4 litre ılık suda mayayı ılıtın. Sonra bir tutam tuz, un ve iki Çorbakaşığı zeytinyağıyla yumuşak bir hamur hazırlayın. Rendelediğiniz havucu bu hamura katıp minik toplar oluşturun. Ve bu topları unlu bir kaba dizin. Hamuru filmle kapladıktan daha sonra ılık bir yerde bir Saaat kadar mayalanmaya bırakıınız.. Kendi hacminin iki misli oluncaya dek bekleyin. Hamurdan yeniden minik toplar yapın. Zeytinyağıyla yağladığınız bir tavada bir Saaat kadar yeniden mayalanmaya bırakıınız.. Daha daha sonra üstlerine biraz süttle birlikte çırpılmış Yumurta sarılarını iyice yedirerek sürün. Poğaçaları, önceden ısıttığınız 180 derecelik fırında yirmi dakika kadar pişirin. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.