Yufkalı Lahmacun |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Yufkalı LahmacunYufkalı Lahmacun Tarifi - Yufkalı Lahmacunun Yapılışı - Yufkalı Lahmacun Nasıl Yapılır Malzemeler: 3 adet yufka 6 yemek kaşığı sıvıyağ Üzerinin Malzemesi İçin: 1 adet büyük boy iri rendelenmiş soğan 200 gr kıyma 3 adet ince doğranmış sivri biber 3 adet orta boy minik doğranmış domates 2 yemek kaşığı sıvıyağ 1 çay kaşığı karabiber 1 çay kaşığı tuz 3 yemek kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri (isteğe göre) Hazırlanışı: Tavaya iki yemek kaşığı yağı koyup, soğanı 2-3 dk kavurun Kıymayı ekleyip kıyma saldığı suyu çekince biberi de katıp kavurmaya devam edin Kıyma ve biber kavrulunca domatesle beraber tuzu ilave edip, domatesler suyunu çekene kadar arada karıştırarak iç harcı pişirin Son olarak karabiberini koyup ateşi söndürün Ayrı bir yerde büyük fırın tepsisini yağlayarak, yufkaları tepsi zeminini örtecek büyüklükte kesin Yufkanın her katını 2 kaşık yağ ile yağlayıp, en üst yufkaya önceden hazırladığınız kıymalı harcı yayın (arzu ederseniz kıymanın üzerine kaşar rendesi serpiştirebilirsiniz) 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin Fırından çıkardıktan sonra dilimleyerek servis yapabilirsiniz |
|