ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Yufkalı Lahmacun (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=178182)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 01:41 AM

Yufkalı Lahmacun
 
Yufkalı Lahmacun Tarifi - Yufkalı Lahmacunun Yapılışı - Yufkalı Lahmacun Nasıl Yapılır

Malzemeler:


3 adet yufka

6 yemek kaşığı sıvıyağ


Üzerinin Malzemesi İçin:


1 adet büyük boy iri rendelenmiş soğan

200 gr kıyma

3 adet ince doğranmış sivri biber

3 adet orta boy minik doğranmış domates

2 yemek kaşığı sıvıyağ

1 çay kaşığı karabiber

1 çay kaşığı tuz

3 yemek kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri (isteğe göre)


Hazırlanışı:


Tavaya iki yemek kaşığı yağı koyup, soğanı 2-3 dk. kavurun. Kıymayı ekleyip kıyma saldığı suyu çekince biberi de katıp kavurmaya devam edin. Kıyma ve biber kavrulunca domatesle beraber tuzu ilave edip, domatesler suyunu çekene kadar arada karıştırarak iç harcı pişirin. Son olarak karabiberini koyup ateşi söndürün. Ayrı bir yerde büyük fırın tepsisini yağlayarak, yufkaları tepsi zeminini örtecek büyüklükte kesin. Yufkanın her katını 2 kaşık yağ ile yağlayıp, en üst yufkaya önceden hazırladığınız kıymalı harcı yayın. (arzu ederseniz kıymanın üzerine kaşar rendesi serpiştirebilirsiniz) 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Fırından çıkardıktan sonra dilimleyerek servis yapabilirsiniz.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.