Peynirli Patatesli Hamur Kızartması |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Peynirli Patatesli Hamur KızartmasıPeynirli Patatesli Hamur Kızartması Tarifi - Peynirli Patatesli Hamur Kızartması Yapılışı - Peynirli Patatesli Hamur Kızartması Nasıl Yapılır - Oktay Usta Peynirli Patatesli Hamur Kızartması Malzemeler: 3 Su B UnYarım Pk Yaş Maya2 Çorba K YoğurtTuz Su İç Harcı İçin: 2 Haşlanmış Patates 150 Gr Beyaz Peynir1 Tutam Maydanoz Tuz Toz Kırmızı Biber Kızartmak İçin: Sıvıyağ Hazırlanışı: Unu karıştırma kabının içine alıp ortasını açıyoruz Mayayı koyuyoruz Yoğurdu mayanın üzerine döküyoruz Ortaya biraz da su döküyoruz![]() Unun etrafına tuzu serpiyoruz Ortadan başlayarak önce mayayı eritiyoruz Ardından unla birlikte karıştırarak kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğuruyoruz Gerekirse biraz daha su ekleyebiliriz![]() İç harcı için, haşlanmış patates ve beyaz peyniri karıştırma kabına rendeliyoruz Maydanozu ince bir şekilde doğrayıp ekliyoruz![]() Tuz ve toz kırmızı biber katıp karıştırıyoruz Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp tatlı tabağı büyüklüğünde açıyoruz![]() Baş kısmına iç harçtan koyup yarım ay şeklinde kapatıyoruz Diğer hamurlar içinde aynı işlemi uyguluyoruz![]() Hamurları kızın yağda kızartıp servis ediyoruz
|
|
|
|