![]() |
Peynirli Patatesli Hamur Kızartması
Peynirli Patatesli Hamur Kızartması Tarifi - Peynirli Patatesli Hamur Kızartması Yapılışı - Peynirli Patatesli Hamur Kızartması Nasıl Yapılır - Oktay Usta Peynirli Patatesli Hamur Kızartması
Malzemeler: 3 Su B. Un Yarım Pk. Yaş Maya 2 Çorba K. Yoğurt Tuz Su İç Harcı İçin: 2 Haşlanmış Patates 150 Gr. Beyaz Peynir 1 Tutam Maydanoz Tuz Toz Kırmızı Biber Kızartmak İçin: Sıvıyağ Hazırlanışı: Unu karıştırma kabının içine alıp ortasını açıyoruz. Mayayı koyuyoruz. Yoğurdu mayanın üzerine döküyoruz.Ortaya biraz da su döküyoruz. Unun etrafına tuzu serpiyoruz. Ortadan başlayarak önce mayayı eritiyoruz. Ardından unla birlikte karıştırarak kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğuruyoruz. Gerekirse biraz daha su ekleyebiliriz. İç harcı için, haşlanmış patates ve beyaz peyniri karıştırma kabına rendeliyoruz. Maydanozu ince bir şekilde doğrayıp ekliyoruz. Tuz ve toz kırmızı biber katıp karıştırıyoruz. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp tatlı tabağı büyüklüğünde açıyoruz. Baş kısmına iç harçtan koyup yarım ay şeklinde kapatıyoruz. Diğer hamurlar içinde aynı işlemi uyguluyoruz. Hamurları kızın yağda kızartıp servis ediyoruz. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.